Kirurgjia Bariatrike: Pse behen testet, skanimet?

Kirurgjia bariatrike mund të ndryshojë në bazë të çmimeve, cilësisë së materialeve, kirurgut me përvojë të madhe në një ambient higjenik, janë faktoret kryesorë që përcaktojnë më të mirën. Në faqen zyrtare të CK Health Turkey ju mund të merrni informacione të besueshme dhe të plota.

Më poshtë, ju mund të kuptoni më mirë për arsyet pse duhet të kalojnë pacientët kur bëjnë një operacion bariatrik.

Për të përcaktuar statusin tuaj shëndetësor me saktësi dhe saktësi para operacionit. Mënyra më e mirë për të shmangur ndërlikimet është parandalimi i tyre pa ndodhur. Eshtë e rëndësishme të dini funksionet tuaja tiroide para operacionit, pasi hipotiroidizmi ose hipertiroidizmi mund të shkaktojnë vdekje të papritur pas operacionit.

Nëse keni diabet, patjetër që do të kërkohen trajtime shtesë për të kontrolluar nivelet e sheqerit në gjak. Sheqeri i lartë në gjak gjithashtu shkakton dëmtime vaskulare dhe stres kardiak. Kjo është arsyeja pse, mund të kërkohet një vlerësim më i hollësishëm i funksioneve tuaja të zemrës.

Testet e tjera lejojnë që anomalitë të mund të përcaktohen siç janë dështimi i mëlçisë, problemet e frymëmarrjes. Gjithashtu, akumulimi i tepërt i lëngjeve në inde, çekuilibri i elektroliteve, ose nivele anormalisht të larta të yndyrës në qarkullim.

Pse duhet të bëj një endoskopi për operacionin tim – Kirurgjia bariatrike?

Njerëzit që kanë problem mbipeshe, sëmundje të tilla si hernia hiatale, hernia e stomakut, refluks gastroezofageal ose ulçerë janë të zakonshme dhe mund të mos shkaktojnë ndonjë simptomë.

Eshtë thelbësore të njihni këto anomali paraprakisht, pasi ato do të ndikojnë në fazat e operacionit. Kjo gjithashtu do të përcaktojë gjatësinë e procesit të shërimit të pacientit.

Pse duhet të bëj një Test Gjumi për Kirurgjinë Bariatike?

Testi i gjumit na lejon të zbulojmë frymëmarrjen anormale gjatë gjumit, dmth apnea obstruktive e gjumit. Kjo është për shkak të bllokimit të rrugëve të frymëmarrjes që ndodh kur faringu relaksohet. Medikamentet qetësuese dhe madje edhe narkotike do të sigurojnë lehtësimin e dhimbjes pas operacionit. Këto barna normalisht shtypin frymëmarrjen dhe reflekset. Një bllokim i pazbuluar i rrugëve të frymëmarrjes mund të jetë edhe më i rrezikshëm nën ndikimin e këtyre barnave. Për këtë arsye, është e domosdoshme që anesteziologu dhe kirurgu juaj të njohin saktësisht ashpërsinë e problemit tuaj të frymëmarrjes. Kështu, a mund ta paralajmërojë ai ndihmën e infermierit që do t’ju ndjekë për problemet e mundshme dhe masat paraprake.