Kirurgjia e bajpasit gastrik – A jam i përshtatshëm?

Kirurgjia e bajpasit gastrik do të tregojë shumëllojshmëri bazuar në shumë ndikime të panumërta. Për kete fushe ne mënyrë që të merrni një ndihmë profesionale, ju mund të kontaktoni Ck Health Turkey që ndodhet ne Antalia. Kur beni krahasime, mund të shikoni se çmimet e Operacionit të Bajpasit të Stomakut janë të përballueshme. Dhe merrni një operacion me cilësi të lartë. Për të marrë një konsultim të profesionistëve mjekësorë, mund të kontaktoni Ck Health Turkey.

Si Ck Health Turkey ofron trajtime kirurgjikale të përballueshme që ndihmon pacientët të kenë një trajtim të duhur. Ndërsa, perdoren materiale të cilësisë së lartë  përmes kirurgëve me shumë përvojë në një mjedis të sanitizuar në Turqi në Antalia.

  • Më poshtë, parametrat e dhënë që mund të ndihmojnë në përcaktimin e përshtatshmërisë tuaj për operacionin e Bajpasit të Stomakut. Janë keto:
  • Nëse jeni dyfishi i peshës suaj ideale ose keni kile te teperta.
  • Nëse BMI ose Indeksi Juaj İ Masës Trupore eshte rreth 40.
  • Nese BMI juaj është 35, dhe nëse keni një sëmundje shoqëruese. Si diabeti, presioni i gjakut, problemet e kyçeve, apnea e gjumit e shoqëruar me peshë të tepërt;
  • Nëse keni shqetesime obezitetit për më shumë se 5 vjet;
  • Nese ju keni pasur përpjekje për humbje peshe më parë, por keni dështuar;
  • Nëse përcaktoni të ndryshoni stilin e jetës tuaj dhe zakonet dietike për të humbur peshë, ju jeni një kandidat i përshtatshëm për operacionin e mbipeshes.

Gjithashtu,te dhenat më sipër jane vetëm për udhëzimin tuaj të përgjithshëm. Ne qofte se doni të merrni informacionin më të pershtatshem per ju  nga kirurgu juaj se cili operacioni bariatrik eshte i pershtatshem per ju.

Sa peshë mund të humbas nga Kirurgjia e bajpasit gastrik?

Mesatarisht, pacientët kanë tendencë të humbasin 65-70% të peshës së tyre të tepërt në vitin e parë pas operacionit. 10-14 vjet pas operacionit, 50-60% e peshës së tepërt mbetet e humbur.

Te dhenat e mësipërme mund të ndryshojnë për ju pas operacionit tuaj bariatrik. Pasi të gjithë kanë formë të ndryshme të trupit, metabolizëm dhe stile të ndryshme të jetës.

Cilat janë testet rutinë që duhet të bëhen para operacionit?

Testi rutinë i marrë për çdo operacion siç është numërimi i plotë i gjakut, testi i urinës, testet e gjakderdhjes. Përveç kësaj, testi oral i tolerancës së glukozës kryhet për sa i përket testeve të funksionit të tiroides, sheqerit në gjak dhe nganjëherë diabetit Të Tipit 2. Një ultratinguj i tërë abdominal kryhet për të vlerësuar mëlçinë dhe për të parë nëse nuk ka gur të fshikëzës së tëmthit ose problem tjetër të barkut. Gastroskopia është thelbësore në mënyrë që të përjashtohet ndonjë ndërlikim i mundshëm siç janë herniet dhe ulcerat.

Testet e funksionit të frymëmarrjes, ekokardiografia, testi i gjumit (polysomnography) dhe kardiologjia, konsultimet e sëmundjeve të gjoksit kërkuan teste kur është e nevojshme. Mbani në mend se këto nuk janë teste të detyrueshme; ato do të jenë në kryhen sipas nevojës per secilin pacient.