Ngushtimi i Stomakut: Pyetjet me te shpeshta?

Sa orë zgjat operacioni i Ngushtimi te Stomakut?

Ngushtimi i stomakut mund të jetë alternativa më e mirë për ju përmes Ck Health Turkey. Ju mund të merrni konsultimin tuaj falas në mënyrë që të perfitoni oferten tuaj të çmimeve. Më poshtë ka disa nga pyetjet më të shpeshta sidomos per pacientet qe vendosin të ketë kryejne kete lloj operacioni në Turqi.

Kirurgjia e menges së stomakut është një operacion për zvogëlimin e stomakut që zgjat afërsisht një orë. Por orët totale të operacionit të mëngës së stomakut mund të zgjasin afërsisht deri në 5 orë. Kohëzgjatja e operacionit mund të varet nga shumë ndikime. Ndikimet kryesore janë anestezia, dhe historia mjekësore e pacientit. Gjithashtu, përvoja e kirurgut, cilësia e materialeve të përdorura. Mbani në mend, zgjimi juaj pas operacionit tuaj të mëngës së stomakut ka një efekt në procesin tuaj të shërimit. Mos harroni, Indeksi i Masës Trupore të pacientit është një faktor kryesor për operacionet bariatrike. Kjo është arsyeja pse, ne rekomandojmë kandidatët e kirurgjisë së mëngës së stomakut duhet të marrin informacion nga profesionistët mjekësorë.

Sa peshë mund të humbas me këtë operacion?

Gjatë operacionit te stomakut reduktimin i stomakut kryhet duke ruajtur formën fizike të vetë stomakut. Gjithashtu, pjesa ku prodhohet hormoni ghrelin i cili eshte i njohur edhe si hormoni i urisë hiqet. Kështu, nëse pacienti ndjek rreptësisht dietën e tyre dhe ushtrimet rregullisht mund të humbasin peshë shpejt. Sidomos në muajin e parë pas operimit të tyre. Plani i ushqimit të lëngshëm fillon në 15 ditët e para pas operacionit të ngushtimit të stomakut. Fillon me dietën e butë ushqimore duke filluar nga dita e 16-të. Pacientët që kanë përfunduar muajt e parë kanë tendencë të humbasin afersisht midis 10% deri në 15% të peshës së tyre të tepërt. Mbani në mend se humbja e peshës mund të jetë një përvojë e ndryshme për të gjithë pacientët pasi të gjithë kanë një metabolizëm unik.